Hur mycket plats behöver vi egentligen?

Vi bor i en etta nu, det känns overkligt. Går runt och runt. Här en stor garderob, där stort badrum man inte behöver backa in i. Och balkong. Stort matbord där vi kan äta och jobba. Och golvytan, den är enorm. Jag kan rulla ut yogamattan och solhälsa mig så lång jag är.

Mindy har semester nu när vi är placerade i Almuñecar för att jobba under två månader på plats. Därför har vi hyrt den här fantastiskt stora lägenheten på minst 35 m2.

Det är bra med perspektiv. Det är bra att vänja sig vid enkelhet, inte ta något för givet. Det är så lätt att njuta av det lilla då.

Så är det också på rehabcentret där jag arbetar som fotograf, digital storyteller och kommunikatör. Jag möter oftast människor som är hårt drabbade, hela familjer som fått ställa om från en vardag som var given till en ny som är främmande och ibland skrämmande. Det är fantastiskt att se hur de kämpar för en fungerande vardag där de kan klara sig själva. Som de tränar för att nå sina mål. När jag är där blir jag så medveten om att allt i mitt liv plötsligt kan förändras. Att inte hålla fast men heller inte slösa med det som är nu blir tydligt.